2010-01-03

Divergence


San cha kou (2005)

Egy nyomozó kiadatott tanút kísér a repülőgépen, de az átszállásnál egy mesterlövész bérgyilkos leszedi a tagot. A nyomozó nincs jó állapotban, más nőkben tíz éve eltűnt feleségét látja. A felmentő ítélet után megtámadja a tárgyalásról kijövőket. Az ügyvédet egy üzletember elrabolt popsztár fiát kell előkerítenie, s őt meg egy másik bűnszervezet zsarolja. Az üggyel megbízott magánnyomozó beszél a nyomozóval, de nem mond semmit, csak a bérgyilkosságokat felhajtó lány nevét. Egy bulvárújságban képek jelennek meg a srácról az elrablása előtt a yachtján. A nyomozó felkeresi, de már holtan találja a fényképészt, s a lakásban a bérgyilkos is ott van, aki menekülőre fogja, s felüljárón kergeti, végül a piacon küzdenek meg, zacskóba csavart fejjel... A bérgyilkos el akarja hagyni a várost, de az uszályon meg akarják ölni, s ezután visszatér, s kényszeríti felhajtóját, hogy fogadja el az utolsó megbízást. Miután a magánnyomozó újabb képeket mutat az ügyvédnek, nemsokára holtan húzzák ki a folyóból. Előkerül a popsztár fiú hullája, s az üzletember megtámadja a bűnszervezet fejét – kocsijából lövi szét őket, majd megjelenik az ügyvéd és a nyomozó is, s összeverekednek. A nyomozó végül egy régi fojtogatásos ügyben talál kapcsolatot, s megnyugvást a tudatban, hogy a bérgyilkos elmondta, a felesége halott.

A nyomozó a kocsijához megy. Egy másik zsaru motoron ül.
Menj haza aludni. Nem tudsz aludni, gyerünk karaoke-bárba. Menjünk táncolni. Nincs hozzá kedved? Menjünk vacsorázni. Akkor legalább versenyezzünk az utca végéig.

Ez egy uralkodó története. Az ősi időkben egy hadvezért börtönbe zártak, végül lázadást szervezett és megdöntötte a zsarnok uralmát.

Azt hiszed lesz időd elkölteni azt a pénzt?
Sosem tudom meg, ha nem próbálom meg.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése